vineri, 2 octombrie 2009

O, tempora!

In sfarsit, ceea ce trebuia sa se intample, s-a intamplat: din cauza unui ministru de interne pe care l-a luat gura pe dinainte, emanand niste minciuni cu referire la fraudarea alegerilor prezidentiale din aceasta toamna, si pe care PSD-ul l-a sustinut pana-n panzele albe dupa demiterea sa de catre primul-ministru, ei bine, PSD-ul si-a retras toti ministrii din guvernul actual, adica jumatate. Si astfel avem acum un guvern exclusiv al PDL.
Si astfel Marea Coalitie - PDL-PSD - nasita in decembrie 2008 de catre T.Basescu, s-a facut praf; de fapt aceasta Coalitie nici nu trebuia sa se fi nascut, a fost ceva contra naturii. Poate ca e mai bine asa, desi totul este cu caracter interimar, pe o perioada de 45 de zile. In acest interval, Guvernul se va prezenta in Parlament cu o echipa completa unde va cere un vot de investitura; daca nu-l va obtine, guvernul pica si va fi declansata procedura de formare a unui nou guvern insotita de cortegiul de formalitati prevazute in Constitutie.
Oricum ar fi, dupa alegerile prezidentiale din 22 noiembrie si 06 decembrie a.c., tara tot va avea un nou guvern, in functie de persoana care va castiga inalta demnitate. Sa asteptam, deci...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu