duminică, 13 martie 2011

Trei într-o barcă ...

...(fără a-l socoti şi pe...Felix).
Sau, dacă apelăm tot la glumeţul Jerome K.Jerome, se poate spune Trei pe două biciclete.
Cine sunt cei trei? Aţi ghicit, sunt cei trei crai - nu, nu de la răsărit, deşi se poate spune şi aşa - care au fost învestiţi/aleşi în fruntea celor trei partide de opoziţie din politica actuală din România. Unul dintre ei nu prea e vizibil, face mai mult figuraţie, e reprezentantul antenelor, această oficină care, ca un roboţel, indiferent ce buton ai apăsa, strigă zi şi noapte fără întrerupere şi fără a da semne de oboseală, Jos Băsescu. Mai ales că acum Intact-ul a primit şi întăriri venite de la fratele vitreg iRealitatea, prin cei doi jurnalişti de excepţie rejectaţi de aceasta. Acum or să-şi deverseze balele otrăvitoare prin canalele felixiene.
Revenind la cei trei, care de fapt sunt doi, românii pot fi mulţumiţi că au cu cine se distra, zi de zi, ceas de ceas, dar mai ales seara şi noaptea târziu când ei îşi fac numărul conştiincios, alternativ, la cele două televiziuni de merde, unde împroşcă cu ce le vine în gură pe cei ce guvernează acum, fără a da ei înşişi o soluţie la problemele actuale ale României. Dacă închizi sonorul şi nici nu eşti cititor pe buze, din grimasa ce-o afişează poţi să-ti dai seama cam ce spun. Sunt fraze stereotipe, memorate fără prea mult efort, precum cele ale activiştilor comunişti de odinioară. Şi aşa le place să se audă vorbind, dar mai ales când ştiu că sunt priviţi şi ascultaţi de câţi or mai avea răbdarea s-o facă, încât ar fi în stare să se mute cu totul în aceste studiouri. Şi zău că merită o recompensă şi numai pentru acribia de care dau dovadă, pentru că e obositor doar să-i asculţi, dar să mai şi vorbeşti ca ei. De aceea mă tem că atunci când vor ajunge la putere, dacă se va întâmpla acest lucru !, vor fi deja obosiţi şi vor cădea într-un somn odihnitor şi plin de vise plăcute.
Dar dacă în 2012 vor pierde alegerile, cu tot procentul afişat acum de sondaje, vor avea parte de un coşmar cu ochii deschişi, ieşiţi din orbite. Deh, nu ştii ce-aduce anul şi ce poate aduce ceasul. Ceasul rău.

P.s.-După ce a primit, în sfârşit după cinci ani, verdictul de poliţie politică, varanul Felix a şi sărit în sus că se va adresa CEDO, neştiind că această intituţie europeană nu este o instanţă de recurs şi că ea nu poate să-i şteargă ştampila de turnător la Securitate. Mai bine Călinescu inversa titlurile în Bietul Felix şi nu Bietul Ioanide.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu