joi, 14 ianuarie 2010

Doi politicieni si...nu prea!

De ceva timp, mai ales dupa incheierea campaniei electorale, pe la televiziuni s-a creat asa un fel de isterie in doua probleme complet diferite. Prima ar fi cea cu gripa asa zisa porcina(A/H1N1) si care a ajuns la paroxism zilele astea, iar cea de a doua ar fi cu niste politicieni trecuti de mult de varsta a doua, ajunsi chiar la varsta a treia, care si-au abandonat nevestele cu care au convietuit zeci de ani si cu care au si copii, unii chiar au si nepoti.
Unul dintre acestia, sa-l numim P.R.,fost primministru imediat dupa 22 dec. 1989, fiu de cominternist evreu care a luptat in brigazile comuniste in rzboiul civil din Spania in anii `30 si apoi traitor la Moscova inainte de 1944, deci acest fiu inginer care si-a facut doctoratul in Franta in timpul regimului comunist, pe banii poporului, apoi cadru didactic la Politehnica din Bucuresti, asa zis revolutionar, iese acum pe la tv cu un prunc de doua luni in brate sa-l arate poporului.
Ei bine, omul, dupa ce a fost casatorit cu o doamna tot din "aristocratia" comunista si mai in varsta de cat el (daca interesele o cereau!!!)timp de peste 30 de ani, a constatat acum la peste 60 de ani ca sotia nu mai corespunde cerintelor sale si, ca urmare, s-a "indragostit" de o ilustra cantareata necunoscuta, evident, mult mai tanara cu care s-a si casatorit dupa ce a divortat de prima cu care avea doi copii si chiar nepoti. Si, iata, tanara doamna i-a daruit un fiu, acum la 63 de ani, si pe care-l expune de zor pe la tv, facandu-l "vedeta" la...doua luni.
Un al doilea caz este cel al unui politician de stanga (primul a fost de stanga, apoi a trecut pe dreapta), sa-i zicem M.V., fiul unui reputat violonist roman de etnie tiganeasca, mama nobila, de altfel instruit cu bona si profesoara de limbi straine din frageda pruncie, crescut in cartierul elitelor comuniste, cu fii carora si-a petrecut viata pana in 1990, ajuns dirijor la Filarmonica din Bucuresti datorita faptului ca taica-sau era directorul acesteia, omul si-a ratat cariera si a intrat in politica activa, devenind chiar parlamentar.
Si acest specimen si-a abandonat nevasta, nu se stie a cata, si s-a incurcat cu alta mai tanara, evident,cu care are acum si un copil fara a fi divortat de ultima. Presa spune ca are vreo sase copii de la cinci femei. Iar omul nostru care se apropie vertiginos de 60 de ani, cu copii casatoriti,se lauda acum pe la toate televiziunile pe unde este invitat cu ultima sa progenitura, asteptand divortul.
Ce ar mai fi de spus? Unii oameni nu-si dau seama de ridicolul la care se expun, fiind cum se spune, persoane publice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu