luni, 8 februarie 2010

Vaicareli

Dupa o usoara acalmie de dupa repriza de iarna din a doua jumatate a lui ianuarie, iata ca acest "general" s-a intors cu si mai mare ambitie, mai ales in sudul si sud-estul tarii. Desi meteorologii ne linistesc in sensul ca, la noi si in locul unde ne aflam, este absolut normal ceea ce se intampla in aceasta perioada a anului, tot ei ne "omoara" cu aceste coduri, ba galben, ba portocaliu dupa cum bate vantul. Nu-i o gluma. Si, totusi...
Gluma sau nu, autoritatile s-au speriat rau de tot. La amplificarea sperieturii contribuie cu varf si indesat dragele noastre televiziuni, de stat sau private. Fara exagerari ele nu concep propria existenta. Vezi reporteri pe sosele care transmit in bataia vantului si a viscolului puternice de le plangi de mila, nu alta. Iar operatorii iau gros-planuri cu roti de masini care patineaza sau cate un damb de zapada de zici ca-i Himalaia, nu alta. Ce mai, sfarsitul lumii. Sau, cum zic americanii in gluma, snowcalipsa.
Si, ca tacamul sa fie complet, s-a dispus ca in Bucuresti si alte cateva judete cursurile din invatamantul prescolar, primar si gimnazial sa fie anulate astazi. Poate ca in unele sate unde copiii nu puteau ajunge la scoala masura este justificata; dar in Capitala, de ce?
La toate acestea se adauga dezinteresul autoritatilor in procesul de dezapezire, asociat cu lipsa de utilaje specifice. Cred ca in ultimii 25-30 de ani nu s-a mai innoit parcul acestora. Cu ce-au mostenit din epoca de aur, cu astea...defilam. Iar o contributie importanta la degringolada asta o au chiar cetatenii. Sfatuiti sa nu iasa cu masinile pe aceasta vreme ei au facut-o totusi, reclamand apoi cand raman blocati in zapada ca nu-i ajuta nimeni. Asta, pe de o parte. Pe de alta parte nici nu se inghesuie sa dea zapada la oparte din fata locuintelor sau a blocurilor, nici macar din curtea interioara a blocului unde isi parcheaza masinile. Asta-i romanul!

Un comentariu:

  1. la ce bun sa-si mai innoiasca parcul? au facut calculele si o iarna ca asta mai avem peste 25 de ani! sa se descurce atunci cine-o mai fi si cine o mai trai. :)

    RăspundețiȘtergere