miercuri, 17 februarie 2010

Vanzoleala in presa

Dupa cum se observa nu sunt miscari de trupe numai in politica, mai precis in partidele politice, dar si-n presa, atat cea scrisa, dar mai ales in cea audio-vizuala. Probabil ca acest fapt se datoreaza in egala masura atat crizei economice ce a pus stapanire pe noi de vreo doi ani, cat si schimbarilor de pe arena politica interna.
De pilda, se da ca sigura - dar asta-i cam de multisor poveste, vorba lui Vlahuta - preluarea prin cumparare de catre D.Patriciu a televiziunii Realitatea si a radioului aferent de la un alt mogul, SOV. Se pare ca prin conturile lui SOV cam bate...vantul, s-au cam terminat banii furati de la creduli prin FNI. Asta nu inseamna ca postul tv respectiv va deveni unul neutru din punct de vedere politic, stiut fiind adversitatea dintre Patriciu si Basescu. S-ar putea sa devina chiar mai virulentin conditiile in care se prefigureaza ca la viitorul congres al PNL din martie sa fie reales in fruntea partidului acelasi om al mogulului, C.Antonescu. Mai ales ca acesta din urma a declarat de curand ca tinta lui este desfiintarea pe cale politica a PDL, cu trimitere la Basescu.
La aceasta se mai adauga si faptul ca s-ar putea ca la congresul PSD de peste trei zile sa fie reales M.Geoana ca presedinte. Si ce fratie ar fi! S-ar indeplini visul petrolistului cum si cel al lui Felix-turnatorul, nascandu-se o alianta social-liberala(!). E de ras, dar asta e.
Tot in acest context se incadreaza si cumpararea de catre clanul Paunescu de la elvetienii de la Ringier a ziarelor Evenimentul zilei si Capital, alaturandu-se B1tv si Vox News.
Si la acestea se mai adauga si iminenta decapitare a CA al TVR in frunte cu Al.Sassu. Acesta nici macar nu s-a prezentat la Parlament la discutia asupra activitatii pe 2008, drept pentru care a prmit aviz negativ. Cu aceasta ocazie poate se va imbunatati si grila programelor canalelor TVR care acum arata jalnic. Au trimis la Olimpiada de iarna din Canada un grup de reporteri si operatori cam cat este si grupul de sportivi trimisi de tara noastra. Si asa umplu programele cu transmisii si reluari la care prea putini platitori de taxa radio-tv se uita.

PS. Apropo de RTV, acum sa-l vedem pe poetul-portofel cum se va "umfla" el in mahalagismele pe care le va debita. Aflu acum ca omul este si...inventator in probleme de dializa renala si chiar in siderurgie. A primit chiar un premiu, unde credeti? la Moscova. Se putea altfel? E poli calificat bardul de la Cetate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu