joi, 4 martie 2010

Ultima reduta

Nu stiu ce sa cred. Uneori am impresia ca cei din PDL - in cazul de fata senatorii acestui partid - sunt de-a dreptul naivi, daca nu chiar inconstienti. Chiar nu stiu ce-ar face, sau ce vor face, fara Basescu. Ma tem ca, in mod evanescent, vor disparea, politic vorbind.
Si iata de ce. Acum, cand Geoana-Prostanacul a ratat presedintia tarii, dar si pe cea a PSD, ramanand doar cu cea a Senatului, conferindu-i totusi locul al doilea in ierarhia statului, s-au trezit si senatorii pedelisti sa initieze o procedura de a-l inlocui cu unul de-al lor, motivul fiind acela ca a refuzat ca pe ordinea de zi sa fie o hotarare care sa dea dreptul celor plecati din PSD si PNL sa ramana in comisiile din care fac parte acum.
Numai ca, initiativa fiind luata in pripa fara o gandire prealabila, s-au trezit ca cer suspendarea lui Geoana din fruntea Senatului si nu revocarea acestuia, asa cum spune regulamentul acestei camere. In sfarsit, cand s-au lamurit c-au dat-o-n bara au reformulat. Dar sa vezi dracia dracului. Conform unei decizii a CCR din 2005, presedintele Senatului nu poate fi revocat decat de partidul care la propus la inceputul legislaturii respective. Cei de la putere sustin ca majoritatea dicteaza. Ma tem ca PDL-ul a intrat intr-o fundatura in marsul sau de a pune mana pe toata puterea in stat. Vom vedea saptamana viitoare cum se va termina tarasenia.

PS.-Citesc in ziare cum ca batranul taranist Ion Diaconescu a actionat in justitie statul roman, cerand 18 milioane de euro despagubiri pentru perioada cat a suferit in inchisorile si lagarele comuniste cat si pentru cea in care a fost deportat in Baragan. Desigur, omul a avut de suferit mult, nimeni nu contesta. Se pune intrebarea de ce dupa 20 de ani. Mai ales ca are varsta de 93 de ani pe care foarte putini oameni o ating. El zice ca in caz de castig va dona banii PNTCD, un partid care a cam disparut de pe scena politica. Sa dea Dumnezeu, dar eu ma indoiesc; de castig, evident.

Un comentariu:

  1. Doar după 20 de ani peentru că, până de curând, nu exista cadrul legislativ.

    Există deja persoane care au solicitat şi obţinut în instanţă despăgubiri pentru aceleaşi motive, însă pentru mai puţini ani de detenţie şi cu sume ceva mai mici.

    RăspundețiȘtergere