marți, 13 aprilie 2010

ÎCCJ a-ntors-o ca la...Ploieşti

...Şi tocmai când credeam că Justiţia noastră, draga noastră Justiţie, după ce a rătăcit drumul ce-i fusese hărăzit timp de 20 de ani, a găsit, în sfărşit, adevăratul drum a dat peste un şanţ mare, peste care nu a putut trece: propria neputinţă.
Asfel că ieri, cei noua judecători ce au alcătuit completul de judecată în recursul grupului celor trei inculpaţi din aşa zisul lot Voicu, i-au pus în libertate pe aceştia cu un scor de opt la unu. Hotarâre definitivă şi irevocabilă. Se spune că rechizitoriul procurorilor anticorupţie a fost...subţire; mă îndoiesc. Şi aşa, aceşti oameni corupţi în toată fibra fiinţei lor vor fi judecaţi în stare de libertate. Judecaţi, un fel de-a spune; finalul este previzibil, mai ales că unul din cei trei este/a fost judecător la această înaltă instanţă.
Aşadar, am ajuns de unde am plecat. S-a dovedit astfel că e mai scurt drumul la întoarcere. Şi mult mai folositor pentru unii care, cu convingere, declarau înainte de proces că au deplină încredere în justiţia română. Nu s-au înşelat, ştiau ei ce ştiau.
Oare după o asemenea mascaradă pusă în scenă de ochii lumii, ce-or fi zicând cei de la Bruxelles? Şi să ne mai aşteptăm la un raport pe justiţie favorabil peste vreo trei luni? Dacă ar fi aşa ar fi o mare minciună din partea CE. Şi uite-aşa, ne-am furat singuri căciula. Iar scumpa noastră Românie merge mai departe pe drumul deschis de demiurgul Ion iliescu în 1989.
Tot înainte, tovarăşi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu